26 december 2010

Den perfekta skinkan


Tips för mellandagarna.
1 Skaffa en skinka, på rea kanske, eller en från frysen. Vildsvin eller vanlig cirka 2 kilo.
2 Lägg en lergryta i vatten i en halvtimme.
3 Skär ner ett par lökar, en morot, ett par vitlöksklyftor.
4 Ta fram ett par lagerblad, svartpeppar, kryddnejlikor.
5 Kötta ner allt bredvid skinkan i lergrytan tillsammans med 3 dl rödtjut.
6 Ställ in i en kall ugn, som du ställer på 200 grader.
7 Efter två timmar tar du ut grytan, lyfter på locket och sätter in en köttermometer.
8 In i ugnen igen.
9 När du har 70 grader på termometern är det klart.
10 Ta bort när och svål när skinkan har svalnat något.
11 Griljera med dijonsenap och ströbröd. Inget ägg eller socker!
12 Käka och njut!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar