11 januari 2011

Skinkomania!


Man kan göra som alla andra, eller så gör man som på Lid. Strax före jul kostade den ekologiska julskinkan 89 kronor kilot. Efter nyår kostar samma skinka 19 kronor kilot.
Då slog vi till.
Drygt tio kilo rå, rimmad skinka släpades hem. Sköljde bara av dem och kastade in dem i Bradleyröken på låg värme i tolv timmar.
När termometern visade 70 grader tog jag ut dem och hängde dem i taket i källaren ett par dagar.
I kväll var det dags för provsmakning.
Sture like, jag like.
Frågan nu är bara om jag ska leva upp till mitt löfte till min ende vän i Värmland om att han skulle få ett par smakbitar?
Eller behåller jag allt själv...

2 kommentarer:

  1. http://www.youtube.com/watch?v=uPuKoqu6kMk

    Skulle du dit? Jag anländer måndag kväll.

    SvaraRadera