Till 1 rejäl sats:
1 liten
rödlök, finhackad
2 msk
rapsolja
1 dl
chilisås av ketchuptyp
0,5 dl
HP-sås
0.5 dl
äppelcidervinäger
1,5 dl
tomatjuice
0,5 dl
svartvinbärsgelé
2 msk
mörk sirap
2 msk Worcestershiresås
1 tsk
Liquid Smoke
2 tsk
kanel
2 tsk
kakao
1 tsk
kryddpeppar
1 tsk
rökt paprikapulver alt. ancho-chilipulver
0.5-1 tsk
kajennpeppar
salt
Så här gör man: Mjukfräs löken i oljan i en kastrull utan att den tar färg.
Tillsätt chilisås, HP-sås, vinäger, tomatjuice, gelé, sirap, Worcestershiresås,
Liquid Smoke, kanel, kakao och kryddpeppar. Låt puttra en stund och smaksätt
sedan med paprikapulver eller ancho, kajenn och lite salt. Låt såsen sjuda i 15
minuter, låt svalna något och mixa. Serveras kall eller ljummen till grillat
kött. Överbliven sås kan förvaras i försluten glasburk i kylen i upp till två
veckor!
Det är även gott med ett par vitlöksklyftor tillsammans med rödlöken, för en mer vuxen smak.
Det är även gott med ett par vitlöksklyftor tillsammans med rödlöken, för en mer vuxen smak.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar