13 september 2010

Pajar du?


Bästa tillbehöret till kräftorna - västerbottenpaj med färska kantareller!
Mixa 1,5 dl vetemjöl, 1,5 dl grahamsmjöl med 150 gram smör och en matsked vatten. Tryck ut degen i en lämplig form, låt vila i kylen i cirka 30 minuter. Picka lite hål i degbotten med en gaffel, förgrädda i ugn i tio minuter, 225 grader i mitten någonstans. Förbered fyllningen under tiden. Två hela är och två äggulor vispas i hop med två dl grädde. Riv 200 gram västerbottenost som du därefter försiktigt vänder ner i äggsmeten tillsammans med några nävar med kantareller. Lägg allt i pajformen och grädda 25 till 30 minuter i 200 grader. Låt pajen svalna och stanna innan du njuter!
Största problemet är att det går åt mer paj än kräftor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar